L’Escola va al Mercat

L’Escola va al Mercat

 

L’Escola va al Mercat és una de les activitats que més ens agrada de la nostra feina.

Tan important com apropar als adults perquè facin l’acte desitjat de compra als mercats és apropar també als més petits. Per això, l’Escola va al Mercat és una de les activitats més enriquidores i divertides de l’any. Aquesta excursió escolar es converteix en una gran experiència pels petits de la casa. Es barreja el lleure amb l’aprenentatge. Al llarg de l’any diferents escoles i llars d’infants visiten els mercats municipals. Una vegada al recinte, es porta als nens i nenes arreu de totes les parades i se’ls fa una explicació dels productes que hi ha a cadascuna i així apropar-los a nous aliments i productes. També en alguns mercats se’ls ensenya la part més amagada del Mercat, allà on normalment no hi arriben els clients, com les cambres i els magatzems.

En alguns mercats, com el Mercat 11 de Setembre de Barberà del Vallès, se’ls hi dóna l’oportunitat de fer la compra a les diferents parades, d’aquesta manera fan les preguntes oportunes al paradista, escullen el producte i aprenen a gestionar els diners i el canvi. D’aquesta manera els petits, per un dia adquireixen responsabilitats d’adults d’una forma molt divertida.

Al Mercat de Pallejà, on ja fa anys que es desenvolupa aquesta iniciativa, els paradistes al final de cada visita els hi ofereixen un esmorzar saludable que consta d’un entrepà i broquetes de fruita que els nens mengen com llaminadures!

Hem de recordar que els petits de la casa són els futurs potencials compradors dels mercats, per això hem de donar-lis un valor afegit que han d’aprendre des de ben petits. Tant la importància dels productes dels mercats com de les persones que hi treballen. Per això a Fica’t apostem per aquesta activitat i la intentem desenvolupar a tots els mercats.

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram


Idioma »